22 Şubat 2016 Pazartesi

Google Web Fontlarını Kendi Sitemde Nasıl Host Ederim



Google Web Fontlarını kendi sitenizde host ederek sitenizin yüklenme hızını artırın.

Yeni bir web sitesi tasarladığımda ya da benden bir web sitesi tasarımı istendiğinde artık standart web fontları yerine pratik olan google web fontlarından seçiveriyorum.. Adamlar yapmış.. En çok kullanılan fontları kendileri host ediyorlar ve isteyen sitesinde, projesinde kolaylıkla kullanabiliyor.

Bilmeyenler varsa buradan ulaşabilir ya da goole'ın kendisine "Google Web Fonts" yazabilir. Kullanımı inanılmaz kolay.. Quick use butonuna tıklıyorsun, embed kodunu alip head tagleri arasina yerlestirip css dokumanlarında kullanmaya başlıyorsun.



Herşey kulağa hoş geliyor fakat bazen sorunlar çıkmıyor değil. Mesela sayfa yüklenme hızınızı düşürebiliyor bazen ya da olur olmaz yerde yüklenmeyip (insanların internet hızı yüzünden vs.) sayfanınızın görünümünü bozuyor.

Bundan kurtulmak için bir yol araştırırken bir de baktım "adamlar yapmış". Sayfaya girdiğinizde aynen Google Web Fonts sayfası gibi bir sayfayla karşılaşıyorsunuz.. Sol taraftaki listenin en üstünden isteğiniz font'u yazıp arayabiliyorsunuz. Bulduktan sonra latin, latin-ext (Türkçe karakter desteği için) falan filan seçimlerinizi yapıp indir butonuna tıklayıp font family'i indiriyorsunuz. Gerisi web sitenize font'u atıp, css'inizden import ettikten sonra kullanmak...

Google Webfonts Helper


Bahsettigim Google WebFonts Helper sistemine buradan ulaşabilirsiniz.

Hadi kolay gelsin..

1 yorum:

  1. Bu uygulama ile console da gelen "Slow network is detected. Fallback font will be used while loading:" uyarılarından da kurtulmuş olursunuz

    YanıtlaSil